iznenađenje

Amel Ćurić

— Autor icegirl @ 19:42

Amel Ćurić, rođen 7. augusta 1980. u Gračanici, je bosanskohercegovački muzičar. Muzikom se počeo baviti 1988. Pošto je pokazivao intresovanje za sevdalinku i harmoniku, roditelji su ga upisali u osnovnu muzičku školu. Izbijanjem rata u BiH škola prestaje s radom, tako da je prve akorde na gitari naučio boraveći u skloništu. To je ujedno probudilo interesovanje prema rock muzici. Nakon rata bio je član nekoliko amaterskih bendova s kojima je nastupao u Tešnju, Tuzli, Gračanici i Orašju. Pobjedom u superfinalu prvog bosanskohercegovačkog reality showa OBN Music Talentsa održanog 14. decembra 2003. u sarajevskoj "Zetri", započinje karijeru pop-rock muzičara. Svoj prvi studijski album "Urnebes" izdaje 2006. godine u produkciji diskografske kuće "Hayat Production". Na albumu se nalazi i pjesma Nermina Puškara "Moja djevojka" koja je bila nominovana za bh. muzičku nagradu "Davorin 2005" za pjesmu godine. U junu 2015. godine, pobjeđuje u regionalnom talent-showu "X-factor Adria" , sastavljenom od svih zemalja bivše Jugoslavije osim Slovenije, te osvaja nagradu od 20.000 Eura.


sasa kovacevic

— Autor icegirl @ 19:34

Aleksandar Saša Kovačević je srpski pop pevač. Rođen je 27. jula 1985. godine u Zemunu. Živi u Novom Beogradu.


Stefan Dimitrijević

— Autor icegirl @ 19:23
Slike pevaca

Njegovo pravo ime je Stefan Dimitrijević, Leon je izabrao kao umjetničko, a ima 19 godina. Iz Švicarske je doselio u Srbiju kako bi se okušao u glazbenoj karijeri. Inače pleše breakdance, a zbog umijeća kojim se bavi, već je surađivao i pojavio se u nekim spotovima glazbenika iz Srbije i Crne Gore.


Muzika

— Autor icegirl @ 15:44

Odavno se na našoj javnoj sceni nije pojavila neka originalna muška pojava, tako da nema sumnje da ćete sa oduševljenjem dočekati Leona. On poseduje sve što jedna teen zvezda treba da ima: talentovan je za pevanje i ples, izvodi razne akrobacije u spotu, zgodan je, lep, a pretpostavljamo i da ćete se zaljubiti u njegovu kosu i nestvarno plave oči.


Powered by blog.rs